De nieuwste trends Inspirerende sprekers Gratis toegang Depot Museum Boijmans Van Beuningen

ELLE Decoration Trend Event 2022

Wil jij je onderdompelen in de allernieuwste trends op interieurgebied? Dan is dit je kans, want ELLE Decoration organiseert, na eerdere uitverkochte edities, wederom het Trend Event.Tijdens dit event op zaterdag 25 juni, in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, delen wij de spraakmakendste hoogtepunten van de Salone del Mobile, dé jaarlijkse interieurhappening in Milaan. Editor in chief Evelien Reich en trendwatcher en stylist Monique van der Reijden praten je in drie uur bij over alles wat zij er gespot hebben. Ook nodigen zij weer special guests uit om te vertellen over hun werk, perfect aansluitend op de trends die worden besproken.

Waarop ligt de focus qua vorm, materiaal en kleur? Wat zijn de nieuwe tendensen? Welke conclusies kunnen getrokken worden aan de hand van de presentaties van de verschillende merken? Op deze vragen én meer krijg jij antwoord op dit event.

Scoor je kaarten nu en krijg direct een gratis combi-ticket voor Depot Museum Boijmans Van Beuningen cadeau!

Daarnaast hebben we nog een extra verrassing voor al onze bezoekers. Tussen 13.00 en 14.15 nodigen we jullie allen uit om met ons te proosten op Het Podium, een indrukwekkend platform op het dak van Het Nieuwe Instituut. De opvallende, knalroze installatie is ontworpen door architectenbureau MVRDB en biedt uitzicht over het prachtige Rotterdam.

Tickets

Ticket Trend Event 2022 - Ochtend

Ochtendsessie: 10.00 tot 13.00
€ 49,99

Ticket Trend Event 2022 - Middag

Middagsessie: 14.00 tot 17.00
€ 49,99

Locatie

Het Nieuwe Instituut is het nationale museum voor architectuur, design en digitale cultuur. Gelegen in architectuurstad Rotterdam, in het Museumpark met Kunsthal Rotterdam en Depot Boijmans Van Beuningen als buren, heeft Het Nieuwe Instituut verschillende tentoonstellingsruimtes, een museumwinkel, een museumcafé (met het mooiste terras van de stad), een auditorium, educatieve ruimtes en een prachtige tuin. Een bezoek aan deze locatie alleen al, zal je ongetwijfeld voorzien van een flinke dosis inspiratie.

x

Sprekers

Joana Schneider

Misschien heb je het werk van Joana al voorbij zien komen. Bij Art Rotterdam, in de booth van Rademakers Gallery. Of met Baby you know, in de Prospects tentoonstelling, geïnspireerd op schilderingen in de Drievuldigheidskerk in München en een reactie op de influencercultuur, het ouderschap en het selfietijdperk. Of misschien zag je haar werk bij musea en op kunstbeurzen zoals PULSE Art Week Miami, Enter Art Fair Copenhagen, Masterly Milano, TextielMuseum Tilburg of het Stedelijk Museum Amsterdam.

Voor wie nog niet de mogelijkheid heeft gehad haar kunsten in het echt te mogen aanschouwen; een verdere introductie. De Duitse Joana raakte na haar studie textielontwerper aan de KABK in Den Haag - waar zij in 2018 succesvol afstudeerde - in de ban van de Nederlandse visserij en nettenmakers in Scheveningen en Katwijk, die haar hun ambacht leerden. Sinds drie jaar is touw haar belangrijkste materiaal en zijn de netmakers uit Katwijk haar leermeesters. Deze unieke knoop- en weeftechnieken combineert ze met traditionele en hedendaagse technieken.

In haar werk speelt gender indirect een rol. Vrouwelijke materialen (textiel) worden gecombineerd met fysiek zware 'mannelijke' ambachten. De schaal, de kleur en materialiteit vieren het empowerment van vrouwen. Haar installaties, vaak uitzonderlijk grootschalig werken, creëren een theatrale en dramatische soms griezelige sfeer, die ook haar liefde en aandacht voor detail laten zien.

Het werk van Schneider is onder meer opgenomen in de collecties van Deloitte, het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Aalborg in Denemarken en de Lakeside Art Collection, een collectie die op dit moment te zien is in een verhuurd compartiment in Depot Boijmans van Beuningen Museum.

Joanna Schneider

Supertoys Supertoys

Meet: Merle Flügge en Job Mouwen van Supertoys Supertoys. Het duo ontwerpt conceptuele installaties maar vooral dromerige objecten en meubels.

Merle en Job begonnen in 2018 hun designstudio Supertoys Supertoys met een opdracht voor Abet Laminati. Kort daarna debuteerde het ontwerpersduo vijf meubels op de Fluid Forces-exhibition van Dutch Design Week waar het publiek enthousiast en positief op reageerde. Lang verhaal kort: het hek was van de dam.

'Onze objecten zijn allemaal een soort van creatures. We combineren vrije vormen met digitale precisie en craftsmanship. We willen creativiteit en verbeelding oproepen bij mensen in plaats van alleen de bevrediging van een mooi ontworpen functioneel object. Mensen die onze objecten mooi vinden, zullen zich meer herkennen in being human among things in plaats van being human through things. Onze inspiratie komt voort uit de gedachte dat alles onderdeel is van één netwerk van dingen. Natuur, technologie en cultuur. Een animistisch wereldbeeld. We denken vanuit het object zelf en niet in eerste instantie vanuit een functie, gebruiker of materiaal.

Supertoys supertoys

Emma van der Leest

Emma van de Leest is het echte werk. Als student productontwerper aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam onderzocht ze al de werking van bacteriën, schimmels, algen en cellen om tot een beter ontwerp te komen. Na de academie werd ze freelance biodesigner. Ze geeft les op de Design Academy in Eindhoven, ze is onderzoeker in het Biobased Art & Design lectoraat en ze initieerde BlueCity Lab - een open-source werkplaats en laboratorium waar wordt gewerkt aan innovaties die zijn gemaakt met diverse reststromen en micro-organismen.

Ze heeft een heleboel projecten op haar naam.Welke haar favoriet zijn? 'lastig', want alle projecten doet zij met 'passie'. Emma: 'Ik ontdek steeds meer organismen die ook in co-creatie met elkaar kunnen groeien en produceren. Mijn project 'The Microbial Vending Machine' laat zien dat deze 'biofabricated'producten geen speculatie zijn maar echt op de markt horen. Wat zal er in de toekomst niet uit cellen worden gekweekt? Met behulp van microben; bacteriën, algen en schimmels, kunnen we voedsel, stoffen en bakstenen produceren.'

Emma van der Leest

Depot Boijmans Van Beuningen

We bieden je de unieke gelegenheid het Trend Event te combineren met een gratis bezoek aan Depot Boijmans Van Beuningen. Depot Museum Boijmans Van Beuningen is de machinekamer van het museum. Van buiten is het gebouw een spiegelende pot, van binnen is het de schatkamer van Rotterdam. De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen bestaat uit ruim 151.000 kunstwerken. Het depot is de bewaar- en verzorgingsplaats van het museum. Het toont de kunstcollectie en biedt bezoekers een kijkje achter de schermen van het museum. Naast kunstwerken van de late Middeleeuwen tot nu bestaat de collectie uit vele designobjecten, toegepaste kunst en meubel design. Zo zijn er kasten van onder meer Ettore Sottsass en Freeling Waters, stoelen van Vernor Panton en Bertjan Pot en lampen van Aldo van den Nieuwelaar en Wieki Somers. Wat normaal verborgen blijft is hier te zien. In het depot zijn veertien klimaatgecontroleerde compartimenten ingericht met rekken, stellingen en kasten voor alle verschillende kunstwerken. Er zijn depots voor schilderijen, metalen, voor organische en niet-organische materialen, zwartwit- en kleurenfotografie. In de depotruimtes worden luchtvochtigheid en temperatuur stabiel gehouden. Vanaf de omloop, de trappen en de lift kun je de kunstwerken in manshoge vitrines van allerlei standpunten bekijken. Onder begeleiding van een gids kan ook een depotruimte worden bezocht. In de app staat waardevolle informatie over behoud en beheer van de collectie én informatie over de kunstwerken. Vanaf de daktuin is er een schitterend uitzicht op de skyline van het altijd veranderende Rotterdam.

x

Proosten op Het Podium

Het Podium is een indrukwekkend platform op het dak van Het Nieuwe Instituut. Deze opvallende knalroze installatie is ontworpen door architectenbureau MVRDB. Deze exclusieve locatie is geopend van 1 juni t/m 17 augustus en de perfecte plek om te proosten op het ELLE Decoration Trend Event. Ontmoet andere design-liefhebbers en ervaar samen, vanaf Het Podium, de stad en het Museumpark vanaf een uniek perspectief.

Het Podium

FAQ

Hoe ontvang ik mijn ticket voor het Trend Event 2022?

Na je aankoop, ontvang je een mail met daarin jouw toegangsbewijs inclusief instructies voor jouw bezoek aan Depot Boijmans van Beuningen.

Ik heb een ticket gekocht, maar geen mail ontvangen.

Je ontvangt altijd direct na aanschaf een mail. Heb je deze niet ontvangen? Kijk dan in de SPAM-box.

Kan ik het ticket na aanschaf nog annuleren?

Nee, helaas. Je kunt jouw ticket na aanschaf niet meer annuleren. Je kunt wel iemand anders voor jou in de plaats naar het event laten gaan. Deze persoon geeft bij binnenkomst jouw naam door.

Wanneer heb ik toegang tot Depot Boijmans van Beuningen?

Je hebt op de dag van het Trend Event gratis toegang tot Depot Boijmans van Beuningen. Je boekt vooraf, met behulp van de instructiemail, het tijdslot waarin jij het Depot wilt bezoeken op 25 juni 2022.

Waar is het ELLE Decoration Trend Event 2022?

In Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam.

Hoe kan ik Het Nieuwe Instituut bereiken?

Het Nieuwe Instituut bevindt zich in het centrum van Rotterdam, op circa 15 minuten lopen van station Rotterdam CS. Het museum maakt deel uit van het Museumpark en bevindt zich schuin tegenover Museum Boijmans Van Beuningen. Met het openbaar vervoer is Het Nieuwe Instituut te bereiken met de metro (halte Eendrachtsplein), tram 7 (halte Eendrachtsplein of halte Museumpark), tram 4 (halte Eendrachtsplein), bus 44 (halte Wytemaweg) en bus 32 (halte Breitnerstraat).

Bij Het Nieuwe Instituut is beperkt ruimte voor betaald parkeren. Tegenover het gebouw bevindt zich Parkeergarage Museumpark. Een aantal uur parkeren kan heel voordelig via speciale parkeerkaarten van de Gemeente Rotterdam.

Nog andere vragen?

Geen probleem! Je kunt mailen naar elle.decoration@hearst.nl.

Locatie

Het Nieuwe Instituut is het nationale museum voor architectuur, design en digitale cultuur. Gelegen in architectuurstad Rotterdam, in het Museumpark met Kunsthal Rotterdam en Depot Boijmans Van Beuningen als buren, heeft Het Nieuwe Instituut verschillende tentoonstellingsruimtes, een museumwinkel, een museumcafé (met het mooiste terras van de stad), een auditorium, educatieve ruimtes en een prachtige tuin. Een bezoek aan deze locatie alleen al, zal je ongetwijfeld voorzien van een flinke dosis inspiratie.

x

Sprekers

Joana Schneider

Misschien heb je het werk van Joana al voorbij zien komen. Bij Art Rotterdam, in de booth van Rademakers Gallery. Of met Baby you know, in de Prospects tentoonstelling, geïnspireerd op schilderingen in de Drievuldigheidskerk in München en een reactie op de influencercultuur, het ouderschap en het selfietijdperk. Of misschien zag je haar werk bij musea en op kunstbeurzen zoals PULSE Art Week Miami, Enter Art Fair Copenhagen, Masterly Milano, TextielMuseum Tilburg of het Stedelijk Museum Amsterdam.

Voor wie nog niet de mogelijkheid heeft gehad haar kunsten in het echt te mogen aanschouwen; een verdere introductie. De Duitse Joana raakte na haar studie textielontwerper aan de KABK in Den Haag - waar zij in 2018 succesvol afstudeerde - in de ban van de Nederlandse visserij en nettenmakers in Scheveningen en Katwijk, die haar hun ambacht leerden. Sinds drie jaar is touw haar belangrijkste materiaal en zijn de netmakers uit Katwijk haar leermeesters. Deze unieke knoop- en weeftechnieken combineert ze met traditionele en hedendaagse technieken.

In haar werk speelt gender indirect een rol. Vrouwelijke materialen (textiel) worden gecombineerd met fysiek zware 'mannelijke' ambachten. De schaal, de kleur en materialiteit vieren het empowerment van vrouwen. Haar installaties, vaak uitzonderlijk grootschalig werken, creëren een theatrale en dramatische soms griezelige sfeer, die ook haar liefde en aandacht voor detail laten zien.

Het werk van Schneider is onder meer opgenomen in de collecties van Deloitte, het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Aalborg in Denemarken en de Lakeside Art Collection, een collectie die op dit moment te zien is in een verhuurd compartiment in Depot Boijmans van Beuningen Museum.

Joanna Schneider

Supertoys Supertoys

Meet: Merle Flügge en Job Mouwen van Supertoys Supertoys. Het duo ontwerpt conceptuele installaties maar vooral dromerige objecten en meubels.

Merle en Job begonnen in 2018 hun designstudio Supertoys Supertoys met een opdracht voor Abet Laminati. Kort daarna debuteerde het ontwerpersduo vijf meubels op de Fluid Forces-exhibition van Dutch Design Week waar het publiek enthousiast en positief op reageerde. Lang verhaal kort: het hek was van de dam.

'Onze objecten zijn allemaal een soort van creatures. We combineren vrije vormen met digitale precisie en craftsmanship. We willen creativiteit en verbeelding oproepen bij mensen in plaats van alleen de bevrediging van een mooi ontworpen functioneel object. Mensen die onze objecten mooi vinden, zullen zich meer herkennen in being human among things in plaats van being human through things. Onze inspiratie komt voort uit de gedachte dat alles onderdeel is van één netwerk van dingen. Natuur, technologie en cultuur. Een animistisch wereldbeeld. We denken vanuit het object zelf en niet in eerste instantie vanuit een functie, gebruiker of materiaal.

Supertoys supertoys

Emma van der Leest

Emma van de Leest is het echte werk. Als student productontwerper aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam onderzocht ze al de werking van bacteriën, schimmels, algen en cellen om tot een beter ontwerp te komen. Na de academie werd ze freelance biodesigner. Ze geeft les op de Design Academy in Eindhoven, ze is onderzoeker in het Biobased Art & Design lectoraat en ze initieerde BlueCity Lab - een open-source werkplaats en laboratorium waar wordt gewerkt aan innovaties die zijn gemaakt met diverse reststromen en micro-organismen.

Ze heeft een heleboel projecten op haar naam.Welke haar favoriet zijn? 'lastig', want alle projecten doet zij met 'passie'. Emma: 'Ik ontdek steeds meer organismen die ook in co-creatie met elkaar kunnen groeien en produceren. Mijn project 'The Microbial Vending Machine' laat zien dat deze 'biofabricated'producten geen speculatie zijn maar echt op de markt horen. Wat zal er in de toekomst niet uit cellen worden gekweekt? Met behulp van microben; bacteriën, algen en schimmels, kunnen we voedsel, stoffen en bakstenen produceren.'

Emma van der Leest

Depot Boijmans Van Beuningen

We bieden je de unieke gelegenheid het Trend Event te combineren met een gratis bezoek aan Depot Boijmans Van Beuningen. Depot Museum Boijmans Van Beuningen is de machinekamer van het museum. Van buiten is het gebouw een spiegelende pot, van binnen is het de schatkamer van Rotterdam. De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen bestaat uit ruim 151.000 kunstwerken. Het depot is de bewaar- en verzorgingsplaats van het museum. Het toont de kunstcollectie en biedt bezoekers een kijkje achter de schermen van het museum. Naast kunstwerken van de late Middeleeuwen tot nu bestaat de collectie uit vele designobjecten, toegepaste kunst en meubel design. Zo zijn er kasten van onder meer Ettore Sottsass en Freeling Waters, stoelen van Vernor Panton en Bertjan Pot en lampen van Aldo van den Nieuwelaar en Wieki Somers. Wat normaal verborgen blijft is hier te zien. In het depot zijn veertien klimaatgecontroleerde compartimenten ingericht met rekken, stellingen en kasten voor alle verschillende kunstwerken. Er zijn depots voor schilderijen, metalen, voor organische en niet-organische materialen, zwartwit- en kleurenfotografie. In de depotruimtes worden luchtvochtigheid en temperatuur stabiel gehouden. Vanaf de omloop, de trappen en de lift kun je de kunstwerken in manshoge vitrines van allerlei standpunten bekijken. Onder begeleiding van een gids kan ook een depotruimte worden bezocht. In de app staat waardevolle informatie over behoud en beheer van de collectie én informatie over de kunstwerken. Vanaf de daktuin is er een schitterend uitzicht op de skyline van het altijd veranderende Rotterdam.

x

Proosten op Het Podium

Het Podium is een indrukwekkend platform op het dak van Het Nieuwe Instituut. Deze opvallende knalroze installatie is ontworpen door architectenbureau MVRDB. Deze exclusieve locatie is geopend van 1 juni t/m 17 augustus en de perfecte plek om te proosten op het ELLE Decoration Trend Event. Ontmoet andere design-liefhebbers en ervaar samen, vanaf Het Podium, de stad en het Museumpark vanaf een uniek perspectief.

Het Podium

FAQ

Hoe ontvang ik mijn ticket voor het Trend Event 2022?

Na je aankoop, ontvang je een mail met daarin jouw toegangsbewijs inclusief instructies voor jouw bezoek aan Depot Boijmans van Beuningen.

Ik heb een ticket gekocht, maar geen mail ontvangen.

Je ontvangt altijd direct na aanschaf een mail. Heb je deze niet ontvangen? Kijk dan in de SPAM-box.

Kan ik het ticket na aanschaf nog annuleren?

Nee, helaas. Je kunt jouw ticket na aanschaf niet meer annuleren. Je kunt wel iemand anders voor jou in de plaats naar het event laten gaan. Deze persoon geeft bij binnenkomst jouw naam door.

Wanneer heb ik toegang tot Depot Boijmans van Beuningen?

Je hebt op de dag van het Trend Event gratis toegang tot Depot Boijmans van Beuningen. Je boekt vooraf, met behulp van de instructiemail, het tijdslot waarin jij het Depot wilt bezoeken op 25 juni 2022.

Waar is het ELLE Decoration Trend Event 2022?

In Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam.

Hoe kan ik Het Nieuwe Instituut bereiken?

Het Nieuwe Instituut bevindt zich in het centrum van Rotterdam, op circa 15 minuten lopen van station Rotterdam CS. Het museum maakt deel uit van het Museumpark en bevindt zich schuin tegenover Museum Boijmans Van Beuningen. Met het openbaar vervoer is Het Nieuwe Instituut te bereiken met de metro (halte Eendrachtsplein), tram 7 (halte Eendrachtsplein of halte Museumpark), tram 4 (halte Eendrachtsplein), bus 44 (halte Wytemaweg) en bus 32 (halte Breitnerstraat).

Bij Het Nieuwe Instituut is beperkt ruimte voor betaald parkeren. Tegenover het gebouw bevindt zich Parkeergarage Museumpark. Een aantal uur parkeren kan heel voordelig via speciale parkeerkaarten van de Gemeente Rotterdam.

Nog andere vragen?

Geen probleem! Je kunt mailen naar elle.decoration@hearst.nl.