725 mensen gingen je voor

Elle Decoration E-course Kleur Meester

3,5 2 reviews

Leer kleur kiezen als een pro!

Je leert hoe je met gebruik van kleur het volle potentieel uit iedere ruimte in huis kunt halen. Je bent na de cursus beter in staat om kleur toe te passen in je interieur zodat het nog meer aansluit bij jouw smaak en behoeftes.

In de welkomstmail ontvang je direct de zes modules die je nodig hebt om zelf Kleur Meester te worden. Je kunt zes weken lang telkens een hoofdstuk volgen, maar je kunt het ook volledig op je eigen tempo doen. Doe vooral wat bij jou past!

 • Praktische informatie

  De e-course is opgebouwd uit 6 verschillende modules die telkens een specifiek onderwerp behandelen. De gehele cursus inclusief welkomstpakket kost €49,99. Bij een aantal modules ontvang je een pdf met oefeningen zodat je zelf kunt testen of je de lesstof goed hebt opgenomen. Hierdoor zul je de kennis beter onthouden en daardoor wordt het ook makkelijker om de theorie in de praktijk te gaan toepassen. Je ontvangt van ons ook een welkomstpakket met daarin allerlei tools die je tijdens de cursus kunt gebruiken om nog meer grip te krijgen op het onderwerp, zodat je kunt gaan ontdekken wat kleur voor jou kan gaan betekenen.

 • Wat ga je leren?

  Hoe word jij die Kleur Meester?

  Je ontvangt in de week van aanschaf van de e-course ook een ELLE Decoration welkomstpakket thuis. Hierin zitten NCS bladen, een praktisch kleurenwiel, beiden essentieel voor je cursus, een pen en notitieboekje en stickers om items mee te markeren. Daarbij heeft Little Greene een set met mooie kleurenkaarten toegevoegd; Colours of England kleurenkaart, Grey kleurenkaart, Stone kleurenkaart én het Little Book of colour.

  1. De basis van kleurenleer

  We beginnen met de basis: wat is kleur eigenlijk? In dit eerste hoofdstuk behandelen we de grondbeginselen van kleurenleer en besteden we aandacht aan de diverse tools en systemen die er zijn om kleur te bepalen.

  2. De Psychologie van kleur

  In het tweede hoofdstuk gaat het over de Psychologie van Kleur; ontdek wat kleur voor jou is, wat het met je doet en wat het fysieke effect is van kleur. En je leert over de historische betekenis van kleuren. 

  3. Licht & ruimtelijkheid

  In het derde hoofdstuk leer je over de werking en het effect van licht op kleur. Hoe je kunt spelen met kleur om ruimtes dieper, smaller of hoger te laten lijken. Je leert vormgeven aan een ruimte door gebruik van kleur.  

  4. Balans & harmonie

  In het vierde hoofdstuk hebben we het over balans en harmonie en wat het effect hiervan is.  Je leert om verschillende kleurpaletten samen te stellen voor je interieur zodat je voor elke ruimte in staat bent om balans en harmonie te realiseren.  

  5. Kleurentrends

  In hoofdstuk vijf krijg je een introductie in kleurentrends, waarbij we terugkijken naar paletten door de jaren heen en ook een blik werpen op wat de toekomst ons gaat brengen. 

  6. Verfsoorten & styling concepten

  In het laatste hoofdstuk maken we je wegwijs in de verschillende verfsoorten en hun toepassingen. 

 • Wat ga je niet leren?

  In deze cursus leren we je niet hoe je de beste binnenhuisschilder wordt. Of hoe je een verfroller gebruikt, of welke verfroller het beste is voor het mooiste resultaat. Dus de praktische uitwerking komt in deze cursus niet aan bod.  Je krijgt van ons alle tools en inspiratie aangereikt maar je krijgt geen persoonlijke feedback. Je doet het allemaal zelf, in je eigen tijd en tempo. Je maakt je eigen keuzes maar we begeleiden je er wel doorheen.

 • Voor wie is de cursus?

  De cursus is voor iedereen die het leuk vindt om zijn of haar interieur meer kleur te geven.  De e-course is theoretisch opgebouwd om jou als cursist meer achtergrond en duiding te geven over kleur en het gebruik daarvan in je interieur. In het welkomstpakket zitten handige hulpmiddelen en oefeningen die jezelf kunt uitvoeren en gebruiken.  Dus als je een beetje creatief bent is dat mooi meegenomen!

 • Over de makers

  Hoofdredacteur Evelien Reich heeft al jaren als missie om mensen hun interieur meer kleur te laten geven, omdat kleur je huis sfeer en persoonlijkheid brengt.

  Saskia Huiting is kleurexpert en ontwikkelt in die hoedanigheid baanbrekende creatieve trendconcepten en interieurs waarbij kleur steeds centraal staat.

  Jenny Luck weet als colour consultant van het vooraanstaande Britste verfmerk Little Greene Paint Company als geen ander een kleuradvies op maat te stellen.

 • FAQ

  Wanneer start de cursus?

  Direct na aanmelding ontvang je een welkomstmail. Hierin staan de 6 modules die je nodig hebt om zelf Kleur Meester te worden.

  Let op; de welkomstmail kan ook in je spambox terecht komen, check deze dus ook!

  Zijn er vaste dagen dat je de cursus moet doen?

  Je kunt zes weken lang telkens een hoofdstuk volgen, maar je kunt het ook in de eigen tempo sneller of langzamer doen. Doe vooral wat bij jou past! 

  Wat levert de e-course mij op?

  Met deze e-course heb je een eerste fikse stap gezet in het kiezen van kleur, waardoor je in staat zult zijn om je eigen leefomgeving een tailormade look & feel te geven. Jouw huis moet je passen als een maatpak, op het lijf geschreven. Het toepassen van kleur gaat een belangrijke bijdrage leveren om dat te bewerkstelligen. 

  Hoelang heb ik toegang tot de e-course

  Er zit geen houdbaarheidsdatum op de e-course. Je kunt dus altijd weer terug om de e-course nogmaals te doen, of om weer wat informatie op te zoeken.

  Wat doen jullie met mijn gegevens?

  In ons Privacy Statement kun je teruglezen hoe we met jouw gegevens omgaan.

  Nog vragen? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Mis deze aanbieding niet

4x Elle Decoration + Kleur Meester

Slechts €69,99

Start to Run

E-course Start to Run

Vanaf €19,95

beeld

E-course Astrologie

Vanaf €29,95

E-course Ontdek je eigen stijl

Vanaf €49,99

Reviews

3,5

Gemiddelde van 2 reviews

0
1
1
0
0
geweldige manier om basiskennis over mode op te doen
Nathalie |
overzichtelijk, informatief, leert je op eenvoudige wijze hoe jouw lichaam en mode op een geweldige wijze kunnen samenwerken, niet te veel info in 1 keer
Interessant
Soerin |
Heb niet veel tijd vrij gemaakt door te nemen. Doet rustig aan.